Daphne Alkemade & Eline Koek

In een samenleving waarin klimaatverandering een steeds grotere bedreiging vormt, vindt een continue wisselwerking plaats tussen vooruitstrevende en terughoudende gedachtestromen. De drang om in actie te komen wordt steeds tegengehouden door het verlangen naar het comfort van het leventje zoals het nu is. Maar wanneer de dreiging stijgt en ons leven steeds verder en verder aangetast wordt, lijkt het eindeloze ritueel van komen en gaan ons nergens heen te brengen. Is het dan nu tijd om onze ogen te openen?

Door gebruik te maken van herhaling in de po√ęzie, versterken we het contrast tussen conservatief en progressief denken. Ons doel met deze animatie is om te laten zien dat deze gedachtestromen t.o.v. de klimaatcrisis niets betekenen als zij niet samenwerken.