Jettie Eenink & Marlieke de Jongh

Korte animatie waarin een play through wordt laten zien van de Waterstrijd game.
Het is 2050 en de lage landen dreigen te overstromen. De vervuilers zorgen ervoor dat het waterpeil stijgt. Om de vervuilers tegen te gaan dien je de verschillende mini games te voltooien, waarmee je punten kunt verdienen. Je kunt elk moment zien hoe hoog het waterpeil staat. Als je een game niet haalt is het game over en stijgt het waterpeil. Daarnaast krijg je verschillende quests van de bevolking, waarmee je ook weer punten kunt verzamelen. Op deze manier verken je de gehele wereld. Upgrade jouw huis zodat het beter is voor het milieu. Door met jouw gekregen punten bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen of een moestuintje te onderhouden. Zorg dat de vervuilers niet meer kunnen vervuilen, word jij onze waterstrijder?

Dit is een archiefbeeld uit 1980 van het weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws. In het fragment is een hovercraft te zien met bemanningsleden van het gemeentelijk haven bedrijf in Rotterdam. Deze hovercrafts maken snel manoeuvreren op het water snel en efficiënt.