Josje gerris

Mijn animatie gaat over het gevoel dat veel mensen hebben rond de klimaat crisis; dat de schuld vaak op de consument word gelegd. Er worden massaal campagnes gemaakt door grote bedrijven met als slogan dingen als: “Een beter klimaat? Begin bij jezelf.” Waardoor ze nadat de aandacht verschoven is naar de consument, zelf vrij weinig tot helemaal niks doen om hun CO2-voetafdruk te verminderen.

We worden vaak zo gebombardeerd met duurzame alternatieven die de gros van mensen niet tot beschikking hebben of niet kunnen betalen.
Mijn boodschap met mijn animatie is daarom; natuurlijk het is belangrijk om te doen wat je kan om het klimaat te verbeteren, maar voel je niet schuldig als je niet meer kan doen. Uiteindelijk is het de regering hun taak.

Helikopter beelden van de ravage aangericht op Sint Maarten na orkaan Irma.