Khattar Shaheen & Ellemijn Hendrik

Deze waterverf animatie verteld met een waarschuwende blik hoe onze technologie niet volledig kan beschermen tegen de klimaatproblemen in de toekomst. Je ziet de onderwerpen: Vervuiling, overstroming, de zeespiegel en overleving voorbij komen. Maar ook zie je dat de mens een oplossing heeft proberen te zoeken voor het leven onder het water. Maar was dit wel de juiste en best werkende oplossing?  

Door een apocalyptische sfeer neer te zetten proberen wij de aandacht van de kijker te krijgen en met een uitroep teken een waarschuwing te geven. De dieren en het alleenstaande kind staan voor de eenzaamheid die mens en dier straks kan gaan voelen als er geen redding meer is.

Weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws van week 34 uit 1980. Twee woonwijken in Lekkerkerk zijn gebouwd op een terrein dat door chemisch afval is vervuild. Pieter Mulder ontwierp hout waterschoenen waarmee je op water kan lopen.