Marlon van der Broek & Myrthe Engeman

Wij hebben geen animatie met een typische verhaallijn. We wilden een videospel maken, waarin je moet proberen om een overstroming te overleven door verschillende acties uit te voeren in het huis waar je terecht komt. Deze acties zijn geïnspireerd door verschillende dingen die je in het echt ook zou moeten/kunnen doen, mocht je ooit in een overstroming terechtkomen, zoals het meenemen van voedsel, de stroom in je huis uitzetten en warme kleding aantrekken. Door Covid-19 hebben we echter geen echt interactief spel kunnen maken, dus is het een walkthrough geworden. Zo zie je hoe ons spel er eigenlijk uit zou hebben gezien als je het zelf zou kunnen spelen.

Als eerste bron hadden wij een fragment uit een nieuwsbericht van 10-02-1946. Het filmpje ging over hevige watersnood in Twente en de Achterhoek.