Robin Bongers & Liza van der Steen

In onze animatie wordt het dijkherstel in 1955 (twee jaar na de watersnoodramp), verbonden met het jaar 2021, waarin mensen nog nauwelijks weten wat ze moeten doen wanneer de dijken doorbreken. Je ziet een beeld waarin Zeeuwse mannen in 1955 de dijk aan het verstevigen zijn, alles gaat goed en het water slaat keurig tegen de dijk aan. In 2021 zijn tieners een beetje aan het klooien wanneer de dijk doorbreekt, ze raken in paniek en proberen het gat te repareren maar niks helpt en de dijk breekt volledig door. Tegenwoordig denken mensen niet veel meer aan het gevaar dat water met zich meebrengt. Toch zal dit altijd relevant blijven voor een laaggelegen land als Nederland en er moet dus meer aandacht aan besteed worden.  

Fragment: Dijkherstel schelphoek 1955